9.11.11

noin suunnilleen on moni asia melkein kuin sama

”Mikään ei kiinnitä huomiotamme. Me emme osaa enää nähdä.”

(Georges Perec, Tiloja/Avaruuksia)

”Tiirat huutavat, niillä on karien päällä pesiä ja ne ovat hermostuneet ihmisiin. Eeva-Leena tulee perässä laiturille kuuntelemaan ja opetan sille mikä on tiira ja mikä on lokki. Se sanoo ettei ole niitten eroa ennen tietänyt koska ne molemmat ovat samannäköisiä ja valkoisia, noin suunnilleen.

Noin suunnilleen on moni asia melkein kuin sama, mutta sitten kun tietää niin ei ole ja sillä lailla on tietävälle asioita maailmassa paljon enemmän.”

(Olli Jalonen, Poikakirja)

”Omasta puolestani hurmaan Haavion sanomalla, että tuo rusko, jossa aniliinin- ja lohenpunainen niin kauniisti sekaantuvat, on 'aunuksenpunaista'...”

(Olavi Paavolainen, Synkkä yksinpuhelu)

5 kommenttia:

yks Kake kirjoitti...

"Tarina lähtee liikkeelle siitä, kun Luke (Newman) katkoo juopuneena valtion omaisuutta, pysäköintimittareita. Luke joutuu kahdeksi vuodeksi rangaistusleirille paiskimaan töitä. Siinä juoni lyhyesti ja ytimekkäästi. Mutta mitä sitten tapahtuu leirillä onkin ihan uusi seikkailu."

(nimimerkki CoolHand, http://www.leffatykki.com/)

Arnkil kirjoitti...

Luke palaa Kapinaliiton laivaston luokse ja ilmoittautuu Han Solon johtamaan kommandoryhmään. He kumartuvat maahan asti ja osoittavat kunnioitustaan, ja sitten he riemua täynnä palaavat Jerusalemiin. Kuvien perusteella Andrew-veli on menettänyt hampaan tai pari, joten Luke pääsee esittelemään rintakarvojaan rannan kaunottarille.

yks Kake kirjoitti...

Luke ampuu nopeasti ja tarkasti, mutta ei uuteen sarjakuvajakelijaan siirryttyään ole haavoittanut tai tappanut ketään. Hän ampuu varjoaankin nopeammin ja tuhoaa vihollisensa aseistuksen ampumalla pistoolin pois tämän kädestä tai luodin vihollisen aseen piipusta sisään. Joskus Luke tyytyy yksinkertaisempaan metodiin, eli ampuu vihollisen pistooleista iskurit tai nöyryyttää vastustajaansa ampumalla vihollisen henkselit poikki niin että housut tipahtavat kintuille.

Arnkil kirjoitti...

Luke on avoimesti toimiva maaseudun kehittämisyhdistys. Marsukapteeni saa suosammakoilta hätäpyynnön ja suuntaa välittömästi keltaisen sukellusveneensä Suurelle rämeelle. Nimen taakse kätkeytyy pitkän linjan oululainen muusikko ja toimittaja Timo Rautio. Yhdysvaltalainen Webb Simpson jäi brittipelaajasta runsaan 330 000 dollarin päähän.

yks Kake kirjoitti...

Luke on FWB ruuna ja on rauhallisen lunkin oloinen kaveri. Vaatii tasaisen rauhallisen käden ratsastaessa.