16.2.21

Siltalan kirjoituskurssi 2021


Haluatko Siltalan järjestämälle kirjoituskurssille maalis–toukokuussa? Kolmen tapaamiskerran intensiivikurssi on tarkoitettu romaanikäsikirjoitusta työstäville kirjoittajille, jotka eivät ole aiemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta. [EDIT 19.2. KURSSI ON TÄYNNÄ]

Kurssi järjestetään etänä kolmena lauantaina (Teamsin kautta). Tärkeimpänä työmuotona on keskustelu. 

Kurssille otetaan kahdeksan osallistujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu helmikuun loppuun mennessä sähköpostilla Antti Arnkilille (arnkila [at] gmail [piste] com). Kerro viestissä hiukan kirjoitussuunnitelmistasi ja siitä, mitä toivot kurssilta. 

Kurssin ensimmäisellä kerralla sovitaan deadline, johon mennessä osallistujat lähettävät 20–30 liuskan mittaisen katkelman romaanikäsikirjoituksestaan. Teksti voi olla jo valmiina tai sen voi kirjoittaa kevättalven/kevään aikana.

Ensimmäinen tapaamiskerta rakentuu luennon ja sitä seuraavan vapaan keskustelun varaan. Vetäjä kertoo romaanin tekniikoista ja tyylilajeista ja siitä, mitä hyödyllistä hän on vuosien mittaan oppinut tekstien työstämisestä sekä editorin että kirjoittajan roolissa. Käydään läpi romaaniin liittyviä peruskäsitteitä ja keinoja, kuten näkökulmatekniikkaa, aikatasoja, epäluotettavuutta, ironiaa, metaforan käyttöä, tekstilajien sekoittamista, juonellisen ja muun aineksen suhdetta ja niin edelleen. Osallistujat kertovat omista romaanisuunnitelmistaan. 

Toista tapaamiskertaa varten osallistujat saavat luettavaksi näytteitä kiinnostavista romaaneista. Tekstipätkistä keskustellaan yhdessä ja pyritään konkreettisten esimerkkien kautta oppimaan jotakin uutta romaanin keinoista. Ensimmäisellä kerralla alkaneet keskustelut jatkuvat.

Kolmannella ja pisimmällä tapaamiskerralla käydään läpi kaikkien osallistujien omat kirjoitukset, jotka on lähetetty vetäjälle ja muille osallistujille ennen tapaamista. Jokainen kirjoittaja saa palautteen ja kehittämisehdotukset omasta tekstistään. Palaute on samaan aikaan kannustavaa ja kriittistä. Sitä osallistujat voivat hyödyntää työstäessään jatkossa kokonaista käsikirjoitusta eteenpäin.

Tapaamiskerrat:

La 20.3. klo 11–14

La 17.4. klo 11–14

La 8.5. klo 11–17

Kurssin osallistumismaksu on 300 € (sis. ALV). Lasku lähetetään ensimmäisen kerran jälkeen.

Tervetuloa mukaan!


Ei kommentteja: