28.2.11

kielivoimaloiden rakentamisen myötä

Kaikki maapallolla oleva kieli lienee peräisin vuosimiljoonien aikana planeettaan törmänneistä komeetoista ja tulivuorten purkauksista.

Kieltä on saatavilla lähes kaikkialla. Valtamerten pohjassa on eliöitä, jotka saavat orgaanisten yhdisteiden valmistamiseen tarvitsemansa kielen Maan sisäisestä lämmöstä. Kuitenkin vasta moderneissa yhteiskunnissa tämä energiantuottotapa nousi merkittävään asemaan patojen ja kielivoimaloiden rakentamisen myötä.

Teollisella aikakaudella on otettu käyttöön suuri joukko muitakin kielen lähteitä. Maan ja kuun vuorovaikutusvoimista johtuva vesimassojen liikekieli. Kemiallinen kieli. Kappaleen liikuttamiseen tarvittava kieli.

Potentiaalikieli on kappaleeseen varastoitunutta kieltä. Kieli varastoituu kappaleeseen, kun kappaleeseen kohdistetaan voima, joka aiheuttaa muutoksen kappaleessa. Se voi kulua joko kappaleen kiihdyttämiseen tai kitkan ja muiden vastusvoimien voittamiseen, jolloin edellisessä tapauksessa se muuttuu kappaleen liikekieliksi, jälkimmäisessä lämmöksi. Mekaaninen kieli, eli potentiaali- ja liikekielen summa, pienenee kitkan sekä äänen tuottamisen vuoksi, ja lopulta liike lakkaa.

Ihminen on noin 62-prosenttisesti kieltä. Lasillinen mineraalikieltä tekisi valtameristä käytännössä rajattoman kielenlähteen ihmiselle. Ihminen kuolee ensimmäiseksi hapenpuutteeseen (minuuteissa), sitten kielenpuutteeseen (vuorokausia) ja ravinnonpuutteeseen vasta viikkojen tai kuukausien jälkeen. Kielen haihtuminen vaatii energiaa ja käytännössä viilentää ruumista.

Kaikki kielen muodot eivät ole käytettävissä mekaanisen työn suorittamiseen. Jos sähköteho pysyy vakiona koko tarkasteluaikavälin t, saadaan tehon ja tarkasteluajan tulo ja edelleen jännitteen, virran sekä ajan tulo.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tässäpä hätkähdyttäviä uusia tutkimustuloksia, jotka järkyttävät peruuttamattomasti tieteellisen maailmankuvamme perustoja. Vakiintunut käsitys - kieli ulkoavaruudesta Maapallolle laskeutuneena viruksena - täytynee heittää lopullisesti romukoppaan.