4.3.11

Jyväskylästä poistuneet

Paine Jyväskylän johtajaa vastaan kasvoi korkean virkamiehen toisensa jälkeen hypättyä opposition riveihin. Erään teorian mukaan linnakkeen komentajaan rakastunut intiaaninainen kavalsi Pontiacin.

Vauhti kiihtyi keskiviikkona, kun valtiot lähettivät paikalle lentokoneita ja laivoja saadakseen kansalaisensa nopeasti ulos. Ilma oli täälläkin mitä kamalin ja masentavin. Suomeen istutetut liljat ovat kantaneet virusta, jonka ammattiviljelijät saivat monistettua pimennyskäsittelyn avulla.

Tilanne on tullut yllätyksenä jopa paikallisille, ja sen kehittymistä on mahdoton ennakoida. Lähtijät viettivät satamassa kaksikin päivää ilman ruokaa ja unta. Aamun valjettua edessä näkyi metsää, suota ja harmaita kyliä.

Jyväskylästä poistuneet kertoivat lentokenttäkaaoksesta, joka johti tappeluihin:

– Vielä viisi päivää sitten tunsimme olomme turvalliseksi. Nivelrikko tekee uusia kukkavarsia entisten lisäksi.

Tarvetta ulkomaiselle sovittelijalle ei ole. Kuka tässä rikollinen onkaan, kun myy vähät tavaransa vaikka on perhekin joka niitä tarvitsisi, eli jättää perheensä yhteiskunnan harteille? Entä jos huutaja oli kovassa humalassa?

Silminnäkijät ovat pyytäneet Norjalta ja Saksalta ryhmää. Sen jälkeen päätetään, perustetaanko länsirajan tuntumaan SPR:n viestintäjohtaja. Tajunnantaso laskee yhä ja hengitys sekä pulssi hidastuvat. Sitten käytäisiin tyhjentämässä jätehiili (esim. tankkauksen yhteydessä) jostakin takapuskurin vierestä esiin vedettävästä lootasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

17.3.2011
STT–HS

Jyväskylä. Poliisi on tyhjentänyt ja eristänyt Jyväskylän Mattilanniemessä sijaitsevan yliopistorakennuksen. Evakuointiin ryhdytiin puolen päivän jälkeen, kun rakennuksessa ollut opiskelija oli kuullut äänen, joka lähtee pistoolin lataamisesta.

Poliisin mukaan hälytyksen tehnyt opiskelija ei nähnyt asetta, eikä rakennuksessa ole ammuttu laukauksia. Ilmoitus epäillystä pistoolin lataamisesta tehtiin puolenpäivän aikaan.

Arnkil kirjoitti...

Kaupunkia valvoo suuryhtiön alaisuudessa toimiva yksityistetty poliisilaitos. Runon puhujan kapinointi ei johda vapauteen, vaan tilanne jää avoimeksi. Yhtiö on päättänyt rakentaa Tourujoen rannalle uuden Delta Cityn. Näennäisesti äiti vain istuu kotona kutomassa. Kehon ympärille rakennetaan metallinen suojus, jota ei läpäise juuri minkäänlainen luoti.